• Διεθνής πολιτική

    Kίνημα αγκαλιάς κατά του Brexit: “Mη φύγετε σας αγαπάμε”


    Και ενώ όλη η Ευρώπη περιμένει με ανυπομονησία την 23η Ιουνίου, που θα ψηφίσουν οι Βρετανοί για να αποφασίσουν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αγγλία διοργανώνονται δράσεις που στηρίζουν το ΟΧΙ σε ένα Brexit.

    Aνάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες γιατροί, σχεδιαστές, φοιτητές, δημοσιογράφοι, από την Αυστρία, την Γερμανία, την Ισπανία ή τη Γαλλία, οι οποίοι ζουν στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια συναντήθηκαν στο πάρκο της συνοικίας Χάκνεϊ, στο βόρειο Λονδίνο και αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν, κόλλησαν και φωτογραφήθηκαν: ήταν η πρωτοβουλία  «#HugABrit». Εψαχναν στο δρόμο να βρουν έναν brit (αθώο) για να κάνουν μια hug (αγκαλιά), να τραβήξουν φωτογραφία και να την ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


    Πώς γεννήθηκε όμως αυτή η ιδέα;

    Η ιδιαίτερη αυτή ιδέα γεννήθηκε από μία παρέα φίλων που συζητούσαν μέσα σε μία κουζίνα. «Μέσα σε αυτή την άγρια ατμόσφαιρα, όπου οι πολιτικοί περνούν την ώρα τους εξαπολύοντας επιθέσεις ο ένας στον άλλο, εμείς θελήσαμε να αποδείξουμε ότι το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος» δηλώνει η Tessa Szyszkowitz, μια από τις ιδρύτριες του κινήματος της αγκαλιάς. Για την πρωτοβουλία δεν υπήρξε πολιτικό μήνυμα ή χρηματοδότηση παρά μόνο μια ιδέα: ένα πικνίκ στο πάρκο και φωτογραφίες αγκαλιάς.

    Το μήνυμα του «#HugABrit» είναι απλούστατο – «Please don’t go, we love you» («σας παρακαλούμε μη φεύγετε, σας αγαπάμε») – αλλά δείχνει να λειτουργεί. Εκατοντάδες φωτογραφήθηκαν πόσταραν άγνωστοι στα social media από όλο τον κόσμο, μιλώντας για την πρωτοβουλία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην είσοδο του πάρκου, κατά την διάρκεια της πρωτοβουλίας κατά του Brexit, κάποιος είχε αναρτήσει ένα πανό που έγραφε «Μερικές φορές, όλα όσα χρειάζεται κάποιος είναι μια αγκαλιά».


    Τέσσερις εβδομάδες απομένουν ως το δημοψήφισμα και ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα, στο 54%, στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ. Πριν από δύο εβδομάδες, τα δύο στρατόπεδα ισοψηφούσαν και ποιός ξέρει, ίσως και το «Hug a Brit» να βοηθάει τελικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/i-selfie-fotografies-ton-star-prokaloun-terastia-provlimata-sta-neara-koritsia/47455

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/video-sok-ke-omos-i-google-gnorizi-polla-perissotera-gia-esas-apo-oti-nomizete-video/47439

     



    ΣΧΟΛΙΑ