• Διεθνής πολιτική

    Κοινή δήλωση Τραμπ, Πούτιν και Μακρόν για τη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν: Ζητούμε άμεση παύση εχθροπραξιών

    • NewsRoom


    Στην καταδίκη της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ) προχωρούν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας.

    Οι πρόεδροι των τριών χωρών, οι οποίες συμπροεδρεύουν στην «ομάδα Μινσκ» του ΟΑΣΕ, καλούν τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν ξανά ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, με καλή πίστη και χωρίς προϋποθέσεις.

    Η ανακοίνωση:

    «Εμείς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, που εκπροσωπούμε τις συμπροεδρεύουσες χώρες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ , καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

    Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών

    Ζητούμε την άμεση παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των εν λόγω στρατιωτικών δυνάμεων.

    Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, με καλή πίστη και χωρίς προϋποθέσεις, υπό την αιγίδα των χωρών της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ