• Διεθνής πολιτική

    Κίνα: Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών, αλλά θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί οι ανησυχίες της Ρωσίας για το NATO

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι


    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι δήλωσε σε υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι το Πεκίνο σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, όμως οι ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά θα έπρεπε να απαντηθούν καταλλήλως.

    Ο Ουάνγκ είπε ότι η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία δεν είναι κάτι που επιθυμούσε η Κίνα.

    Ιστορικά όμως, το Πεκίνο εξέφραζε πάντα τις διαφωνίες του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την εφαρμογή κυρώσεων.

    Ο Κινέζος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις σε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έναν σύμβουλο του Γάλλου προέδρου, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Η Ρωσία επιθυμεί διπλωματία με την κάννη στον κρόταφο – Σκέφτονται προσωπικές κυρώσεις στον Πούτιν

    Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ: Σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες

    ΗΠΑ: Η ρωσική επίθεση έχει χάσει λίγο από τη δυναμική της, μεγαλύτερη από όσο περίμεναν η αντίσταση του ουκρανικού στρατού



    ΣΧΟΛΙΑ