• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Η Ρωσία επιθυμεί διπλωματία με την κάννη στον κρόταφο – Σκέφτονται προσωπικές κυρώσεις στον Πούτιν

    • NewsRoom
    Ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις

    Ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις


    Η προσφορά της Ρωσίας για συνομιλίες με την Ουκρανία ήταν μια προσπάθεια να διεξαχθεί διπλωματία «με την κάννη στον κρόταφο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, τονίζοντας ότι η εάν η Μόσχα σοβαρολογεί, θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη γειτονική της χώρα.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να στείλει μια αντιπροσωπεία της στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, για συνομιλίες με τους Ουκρανούς.

    Η Ουάσινγκτον δεν έχει δει κάποια ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πρόθυμος να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία, σχολίασε ο Πράις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. “Βλέπουμε ότι η Μόσχα υπονοεί ότι η διπλωματία διεξάγεται υπό την απειλή των όπλων, την ώρα που βόμβες, οβίδες όλμων, πυρά πυροβολικού βάζουν στο στόχαστρο πολίτες. Αυτή δεν είναι αληθινή διπλωματία”, πρόσθεσε.

    Σκέψεις για προσωπικές κυρώσεις στον Πούτιν

    Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στις ΗΠΑ αναφέρουν πως στον Λευκό Οίκο σκέφτονται να ακολουθήσουν την ΕΕ και τη Βρετανία και να επιβάλουν προσωπικές κυρώσεις στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Νωρίτερα η ΕΕ ανακοίνωσε πως επιβάλει προσωπικές κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι οι μόνοι ηγέτες στον κόσμο που τυγχάνουν κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Άσαντ από τη Συρία, ο Λουκασένκο από τη Λευκορωσία και τώρα ο Πούτιν από τη Ρωσία», ανέφερε ο Ζοζέφ Μπορέλ.

    Το βράδυ της Παρασκευής στην ίδια κίνηση προχώρησε και η Βρετανία, με τον εκπρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει πως ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επιπλέον του πακέτου κυρώσεων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

    Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την Παρασκευή με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ.

    Διαβάστε επίσης

    Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ: Σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες

    ΗΠΑ: Η ρωσική επίθεση έχει χάσει λίγο από τη δυναμική της, μεγαλύτερη από όσο περίμεναν η αντίσταση του ουκρανικού στρατού

    Γενς Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό τον πόλεμο, να αποσύρει της δυνάμεις της από την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ