• Διεθνής πολιτική

    “Καμπανάκι” Ιράν προς Σαουδική Αραβία: “Η υπομονή μας μπορεί να εξαντληθεί”

    • NewsRoom


    Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν είπε στην περιφερειακή αντίπαλό του Σαουδική Αραβία την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει τη “στρατηγική της υπομονή”, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

    “Μέχρι τώρα, το Ιράν έχει υιοθετήσει στρατηγική υπομονή με σταθερό ορθολογισμό, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εξαντληθεί εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες”, δήλωσε ο Εσμαήλ Χατίμπ σύμφωνα με το Fars. “Εάν το Ιράν αποφασίσει να αντεπιτεθεί και να τιμωρήσει, τα γυάλινα παλάτια θα καταρρεύσουν και αυτές οι χώρες δεν θα βιώσουν πια σταθερότητα”.

    Υποκίνηση διαταραχών

    Το Ιράν έχει κατηγορήσει ξένους εχθρούς ότι υποκινούν τις αναταραχές που μαίνονται μετά τον θάνατο της κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί τον Σεπτέμβριο μετά τη σύλληψή της για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Οι διαμαρτυρίες των Ιρανών από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους κληρικούς ηγέτες του Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί προειδοποίησε το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης του.

    Διαβάστε επίσης

    Ενδιάμεσες εκλογές: Στο β’ γύρο θα κριθεί η έδρα της Γερουσίας της Τζόρτζια

    Στόλτενμπεργκ: «Ενθαρρυντικό» το ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να απελευθερώσει περαιτέρω εδάφη



    ΣΧΟΛΙΑ