• Διεθνής πολιτική

    Καλίν: Η Τουρκία πρότεινε την μεταφορά των τραυματισμένων μαχητών του Azovstal

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν


    Την μεταφορά των τραυματισμένων μαχητών που βρίσκονται οχυρωμένοι στο βιομηχανικό σύμπλεγμα Azovstal στην Μαριούπολη πρότεινε να αναλάβει η Τουρκία, ανέφερε ο Ιμπραΐμ Καλίν στο Reuters.

    O εκπρόσωπος και σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν  δήλωσε πως συζήτησε προσωπικά την πρόταση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο πριν από δύο εβδομάδες. Ωστόσο μέχρι στιγμής η Μόσχα δεν το έχει εγκρίνει.

    Το τουρκικό σχέδιο προβλέπει ότι οι άνθρωποι που θα απομακρυνθούν από το Azovstal θα μεταφερθούν οδικώς στο λιμάνι του Μπερνιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, και από εκεί τουρκικό πλοίο θα τους μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη.

    «Αν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε ευτυχείς να το κάνουμε. Είμαστε έτοιμοι. Στην πραγματικότητα το πλοίο μας είναι έτοιμο να πάει και να φέρει τους τραυματισμένους στρατιώτες και άλλους πολίτες στην Τουρκία», είπε.

    Η Μόσχα, που αρχικά δήλωσε ότι οι μαχητές πρέπει να παραδοθούν, δεν έχει κάνει δημόσια λόγο για τις συνομιλίες αυτές. Ο Καλίν, πάντως, ανέφερε πως η ρωσική θέση αλλάζει «μέρα με την μέρα».

    Διαβάστε επίσης:

    Καλίν: Η Τουρκία δεν κλείνει την πόρτα του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία, αλλά ζητάμε διαπραγματεύσεις

    Πούτιν: Το τέλος της φινλανδικής ουδετερότητας θα ήταν λάθος



    ΣΧΟΛΙΑ