ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως παραδόθηκαν οι τελευταίοι ουκρανοί μαχητές που παρέμεναν μέσα στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, ύστερα από εβδομάδες πολιορκίας.
«Η περιοχή του μεταλλουργικού εργοστασίου Αζοφστάλ έχει απελευθερωθεί στο σύνολό της» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 531 ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν σήμερα και συνολικά 2.439 από τις 16 Μαΐου.
Η πλήρης εκκένωση των καταφυγίων και των υπόγειων σηράγγων του βομβαρδισμένου εργοστασίου σηματοδοτεί τον επίλογο της πιο καταστροφικής πολιορκίας αυτού του πολέμου, που ξεκίνησε με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρεις μήνες.
Η ουκρανική κυβέρνηση έδωσε τη Δευτέρα εντολή στους τελευταίους υπερασπιστές της Μαριούπολης να εγκαταλείψουν τη μάχη.
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το σύνολο της Μαριούπολης, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής όπου βρίσκεται η χαλυβουργία Αζοφστάλ, βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.