• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: Παραμένει πρώτο το κόμμα της Μελόνι στην πρόθεση ψήφου

    • NewsRoom
    Τζώρτζια Μελόνι, Ιταλίδα πρωθυπουργός

    Τζώρτζια Μελόνι, Ιταλίδα πρωθυπουργός


    Σύμφωνα με την δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg η οποία πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, αλλά παρουσιάζει ελαφρά πτώση στα ποσοστά του.

    Πιο αναλυτικά, στην δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε χθες, τα Αδέλφια της Ιταλίας λαμβάνουν το 28,2% της πρόθεσης ψήφου, ενώ πριν μια εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 29,4%. Δεύτερη πολιτική δύναμη παραμένει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 20,1%, με σταθερό ποσοστό, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο πείθει το 16,9% των ερωτηθέντων και σημειώνει αύξηση του 0,6%, την τελευταία εβδομάδα.

    Η Λέγκα επιλέγεται από το 9,4% των ερωτηθέντων, χάνοντας το 0,3% ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η Φόρτσα Ιτάλια, την οποία είχε ιδρύσει, πριν τρεις δεκαετίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι: από το 7,2% της προηγούμενης εβδομάδας, τώρα βρίσκεται στο 6,4%.

    Το κεντρώο κόμμα Azione, (Δράση) εξασφαλίζει το 3,5% της πρόθεσης ψήφου και η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, τέλος, το 3,3%.

    Διαβάστε επίσης

    Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα να μην παραδώσει όπλα στη Ρωσία

    Σουηδία: Συμμορίες ξεπλένουν βρόμικο χρήμα μέσω του Spotify

    ΗΠΑ: Την ανάκληση 52 εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων ζητούν οι αμερικανικές αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ