• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: Μπέρδεμα με τον τρόπο που θα προσφωνούν την πρωθυπουργό Μελόνι – «Λέγετε με όπως θέλετε»

    • NewsRoom
    Τζόρτζια Μελόνι, Ιταλίδα Πρωθυπουργός

    Τζόρτζια Μελόνι, Ιταλίδα Πρωθυπουργός


    Ένα απρόσμενο ζήτημα προβληματίζει τις τελευταίες ώρες την Ιταλία, καθώς η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας αναδεικνύει ένα κενό στο  πρωτόκολλο γύρω από τον τίτλο της.

    Η σύγχυση προκλήθηκε καθώς με βάση το πρωτόκολλο, η Τζόρτζια Μελόνι θα έπρεπε επισήμως να αναφέρεται ως «ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός».

    Μάλιστα, στις υποδείξεις που δόθηκαν από τον γενικό γραμματέα της ιταλικής προεδρίας, Κάρλο Νεοντάτο, ζητήθηκε από τα διάφορα υπουργεία να αναφέρονται στην Μελόνι ως «τον κύριο πρωθυπουργό» ή «τον Ιταλό πρωθυπουργό».

    Μετά από την έκπληξη που προκλήθηκε, και αρκετά σχόλια μέσων ενημέρωσης, η νέα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αποφάσισε να παρέμβει στο διαδίκτυο. Η Τζόρτζια Μελόνι σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε:

    «Διαβάζω ότι το κύριο θέμα συζήτησης, σήμερα, αφορά εσωτερικές γραφειοκρατικές εγκυκλίους, ενδεχομένως λανθασμένες, που αφορούν το μεγάλο θέμα του πώς πρέπει να αποκαλείται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Συνεχίστε. Εγώ ασχολούμαι με λογαριασμούς των νοικοκυριών, φόρους, εργασία, βεβαιότητα ότι θα εκτίονται οι ποινές και με τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι με αφορά, μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε, και Τζόρτζια».

    Διαβάστε επίσης

    Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τις δηλώσεις Σοϊγκού για την «ολοκλήρωση» της επιστράτευσης

    Twitter: Σύγχυση σχετικά με το αν ο Musk ξεκίνησε και απολύσεις υπαλλήλων

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πακέτο βοήθειας 165 εκατ. ευρώ στη Σερβία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης



    ΣΧΟΛΙΑ