ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς «απελευθερωτές που προστατεύουν τη γη τους».
«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ του το ισραηλινό υπουργείο.
«Το Ισραήλ απορρίπτει απολύτως τις ωμές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λιόρ Χάιατ.
«Η Χαμάς είναι μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση, χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος, που βάρβαρα και σκόπιμα δολοφονεί μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, αρπάζει αμάχους ομήρους και χρησιμοποιεί τον ίδιο το λαό της ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε στην ανάρτησή του.
Διαβάστε επίσης:
Λαγκάρντ: Οι Ελληνες άλλαξαν τη χώρα μετά από τεράστια προσπάθεια
Ζελένσκι: Το Κίεβο θα αντεπιτεθεί αν η Ρωσία αρχίσει τους βομβαρδισμούς τον χειμώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε υπαρκτή απειλή – Αναγκαιότητα η πλήρης μεταρρύθμιση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων
- Βενεζουέλα: Σχεδιάζει τακτική ανταρτοπολέμου εάν δεχθεί εισβολή από τις ΗΠΑ
- Ρουμανία: Ο υπουργός Ενέργειας ζητά να τεθεί υπό κρατικό έλεγχο η εταιρεία Lukoil
- Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι τραυμάτισαν τέσσερις Παλαιστίνιους και πυρπόλησαν περιουσίες