ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τζαχί Χανέγκμπι, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, πρότεινε ότι η είσοδος βοήθειας στη Γάζα εξαρτάται από την απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατά η Χαμάς.
«Η επιστροφή των ομήρων, η οποία είναι ιερή στα μάτια μας, είναι βασικό συστατικό σε κάθε ανθρωπιστική προσπάθεια», είπε ο Χανέγκμπι στους δημοσιογράφους.
Η Χαμάς κρατά περίπου 200 άτομα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.
Το Ισραήλ απαγορεύει την προσφορά νερού, καυσίμων και τροφίμων στη Γάζα και έχει δεχθεί κριτική για «συλλογική τιμωρία» κατά των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της πολιορκούμενης περιοχής.
Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να σκάβουν πηγάδια κοντά στη θάλασσα για να φέρουν νερό, καθώς η Γάζα έχει ξεμείνει από πόσιμο νερό.
Διαβάστε επίσης:
Δυτική Όχθη: Τριήμερο πένθος για τα θύματα στο νοσοκομείο της Γάζας
Ανδρουλάκης: «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική Αριστερά, δεν μπαίνω σε παζάρια»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την άμυνα και το διάστημα
- Μιλένα Αποστολάκη: Να καταργηθεί άμεσα η «τροπολογία Βορίδη». Ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης των Δήμων και στήριξης εργαζομένων και δημοτών
- Motor Oil: Μεταβιβάστηκαν 289.101 ίδιες μετοχές σε 15 στελέχη
- Metropolitan Hospital και Όμιλος HHG: Στην «καρδιά» των επιστημονικών εξελίξεων για τη Σπονδυλική Στήλη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.