ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκλεισαν στην Ισπανία οι κάλπες των σημερινών πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) προηγείται στις πρόωρες εκλογές της Ισπανίας, χωρίς να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (176 έδρες), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων. Η πλειοψηφία εξασφαλίζεται ωστόσο σε περίπτωση συνεργασίας του PP με το ακροδεξιό Vox, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτές.
Δημοσκόπηση του GAD3 για την Mediaset δείχνει ότι το PP εξασφαλίζει 150 έδρες και το Vox 31.
Ο υπό τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ συνασπισμός της αριστεράς εξασφαλίζει 149 έδρες στην 350μελή ισπανική βουλή, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του GAD3.
Δημοσκόπηση του Sigma Dos για το δίκτυο RTVE δείχνει επίσης ότι κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει 145 έως 150 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Vox 24 έως 27 έδρες. Με τα δεδομένα αυτής της δημοσκόπησης, εν δυνάμει συνασπισμός δεξιάς/ακροδεξιάς εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόνο αν κερδίσει τον ανώτατο αριθμό εδρών της πρόβλεψης.
Διαβάστε επίσης:
Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση «απέτυχε»
Μπλίνκεν: Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει περίπου το 50% των εδαφών που είχε πάρει τον έλεγχο η Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
