• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Καμία πρεσβεία του Ισραήλ δεν είναι πια ασφαλής

    • NewsRoom
    Ιράν: Κλείνουν τα χερσαία σύνορα με τις γειτονικές χώρες για 15 ημέρες


    Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι καμία από τις πρεσβείες του Ισραήλ δεν είναι πλέον ασφαλής, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ενώ λίγο αργότερα το επίσημο κρατικό πρακτορείο IRNA έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις εικόνες 9 πυραύλων του Ιράν που είναι σε θέση να πλήξουν τις ισραηλινές πρεσβείες.

    Οι δηλώσεις αυτές που διατυπώθηκαν από τον αξιωματούχο Γιαχία Ραχίν Σαφαβί, σύμβουλο του Ιρανού προέδρου, ήρθαν ως απάντηση σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, η οποία ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε σεναρίου με το Ιράν.

    Το Ιράν έχει απειλήσει να απαντήσει σε πλήγμα που φέρεται να προκάλεσε ο ισραηλινός στρατός στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας του στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή σε 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος διοικητής.

    Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης σε υψηλό επίπεδο συναγερμού και προετοιμάζονται για ενδεχόμενη επίθεση από το Ιράν με στόχο ισραηλινά ή αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN το οποίο έχει επιβεβαιωθεί από τους αμερικανούς αξιωματούχους το πλήγμα αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης

    Γιοάβ Γκάλαντ: Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν

    Λαβρόφ: Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι τη Δευτέρα και την Τρίτη

    Επιχείρηση «Ασπίδες»: Γερμανική φρεγάτα απέκρουσε επίθεση με πύραυλο των Χούθι



    ΣΧΟΛΙΑ