• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν «ηγέτες» των διαδηλώσεων που «σχετίζονται με τη Βρετανία»

    • NewsRoom


    Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν συνέλαβαν επτά άτομα την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων με Ιρανική και Βρετανική υπηκοότητα, κατηγορώντας τους για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    «Επτά βασικοί ηγέτες των πρόσφατων διαδηλώσεων που σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών του IRGC Φρουροί της Επανάστασης), συμπεριλαμβανομένων πολιτών με διπλή υπηκοότητα  που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται πως στη χώρα συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο της Mahsa Amini στις 16 Σεπτεμβρίου, κατά την κράτηση της επειδή φορούσε «ακατάλληλη ενδυμασία» σύμφωνα με τον αυστηρό ισλαμικό κώδικα ενδυμασίας του Ιράν για τις γυναίκες.

    Οι διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, θέτουν ως στόχο την πτώση της κυρίαρχης θεοκρατίας του Ιράν, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ισλαμική Δημοκρατία που διοικείται από τους σιίτες μουσουλμάνους από το 1979.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάικλ Μπλούμπεργ: Καμία συζήτηση για εξαγορά της Washington Post ή της Dow Jones

    Σε τροχιά υλοποίησης ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Δημοπρατείται τον Ιανουάριο

    Ρωσία: Η Δούμα ετοιμάζει υψηλότερη φορολόγηση των Ρώσων που έφυγαν από τη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ