• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Κατηγορούν την Κίνα για την κυβερνοεπίθεση στη Microsoft

    • NewsRoom
    microsoft


    Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν σήμερα την Κίνα για κυβερνοεπίθεση κατά της Microsoft στις αρχές του έτους, τονίζοντας ότι έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

    Κλιμακώνοντας την ένταση με το Πεκίνο, οι ΗΠΑ προέβησαν στην εν λόγω κίνηση μαζί με το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά, σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.

    Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο μετά την ανακοίνωση, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

    Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν, ότι και το Πεκίνο έχει πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε ανάλογες πρακτικές.

    Μπορέλ: Η Κίνα να αναλάβει δράση κατά των κακόβουλων δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε επίσης την Κίνα για τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο με «σημαντικά αποτελέσματα» που στοχεύουν κυβερνητικούς θεσμούς και πολιτικούς οργανισμούς στην ΕΕ και τα 27 κράτη μέλη της, καθώς και βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

    O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με ανακοίνωσή του καλεί την Κίνα να «αναλάβει δράση κατά των κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιούνται από την επικράτειά της».

    «Η παραβίαση και η εκμετάλλευση του διακομιστή Microsoft Exchange υπονόμευαν την ασφάλεια και την ακεραιότητα χιλιάδων υπολογιστών και δικτύων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ», αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, υπογραμμίζοντας ότι «επιτρέπει την πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό χάκερ που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την παραβίαση μέχρι σήμερα. Αυτή η ανεύθυνη και επιβλαβής συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους ασφαλείας και σημαντική οικονομική απώλεια για τα κυβερνητικά μας ιδρύματα και τις ιδιωτικές εταιρείες μας, και έχει δείξει σημαντικές διαρροές και συστημικές επιπτώσεις για την ασφάλεια, την οικονομία και την κοινωνία μας γενικά».

    «Εντοπίσαμε επίσης κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο με σημαντικές επιπτώσεις που στοχεύουν κυβερνητικά όργανα και πολιτικούς οργανισμούς στην ΕΕ και τα κράτη μέλη, καθώς και βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες», επισημαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

    Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα να συνεχίσει την αντιμετώπιση κακόβουλης συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπ. Θεοδωρόπουλος στο mononews: Είμαστε εδώ για να επενδύσουμε στο μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ

    ΤτΕ: Στα 9,2 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα στο α’ εξάμηνο του 2021

     



    ΣΧΟΛΙΑ