• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροδοκία ο Ρόμπερτ Μενέντεζ

    • NewsRoom
    Ρόμπερτ Μενέντεζ

    Ρόμπερτ Μενέντεζ


    Για αδικήματα δωροδοκίας που αφορούν τη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες από το Νιου Τζέρσεϊ,  κατηγορούνται ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του σύμφωνα με το Reuters.

    Η εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν τους κατηγόρησε ότι δέχθηκαν δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα ο Μενέντεζ να προσφέρει προστασία και να τους βοηθήσει να αυξήσουν τον πλούτο τους οι τρεις επιχειρηματίες, παράλληλα με οφέλη για την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

    Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

    Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του Ναντίν αντιμετωπίζουν από τρεις κατηγορίες ο καθένας: συνωμοσία για δωροδοκία, συνωμοσία για απάτη και συνωμοσία για εκβιασμό με τη χρήση επίσημου αξιώματος.

    Οι εισαγγελείς ζητούν από τον Μενέντεζ να αποποιηθεί περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων το σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μια Mercedes-Benz του 2019 και περίπου 566.000 δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και κεφάλαια από τραπεζικό λογαριασμό.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο  Μενέντεζ, πρόεδρος της σημαίνουσας Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στο Νιου Τζέρσεϊ ότι αποδέχθηκε τη μεταφορά του με ιδιωτικές πτήσεις, προεκλογικές συνεισφορές αλλά και άλλες δωροδοκίες από πλούσιο δωρητή με αντάλλαγμα επίσημες χάρες, με τη δίκη να καταλήγει σε αδιέξοδο για τους ενόρκους το  2017.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Εργασιακό Νομοσχέδιο: «Πέρασε» από τη Βουλή με 158 ψήφους της ΝΔ

    Αχτσιόγλου: Στο πλευρό της εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων

    Χρυσοχοΐδης: Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του ΕΣΥ



    ΣΧΟΛΙΑ