ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα κατέβαλε το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη κάθε ξένου παράγοντα ο οποίος θα παρέμβαινε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι ΗΠΑ “προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Πομπέο είπε ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη. Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, “με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο” η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.
Ο Πομπέο ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι σημαίνει για αυτά ο πατριωτισμός και το ανήκειν
- Στη σκιά του Κασιδιάρη
- Καμπουρίδου: Πώς το IRIS έγινε το απόλυτο ελληνικό success story με συναλλαγές πάνω από 6 δις
- Νέος ΚΟΚ… «λαιμητόμος» για τους παραβάτες – Βαριά πρόστιμα, αφαίρεση αδειών και φυλακίσεις
