ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συμφωνία μεταξύ της Κροατίας και της Ιταλίας για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Αδριατική Θάλασσα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα, καλεί όλα τα κράτη της περιοχής «να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί τμήμα του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Κροατίας-Ιταλίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της μοναδικής βάσης επί της οποίας θα πρέπει να επιλύονται τα ζητήματα αυτά, στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και γενικότερα.
Τέλος, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πρακτική αυτή, καθώς έχει ήδη συνάψει δύο σχετικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο και έχει συμφωνήσει να παραπέμψει από κοινού με την Αλβανία το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Διαβάστε επίσης:
Σολτς: Το Βερολίνο σκοπεύει να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακρόπολη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 60χρονο άστεγο που επιτέθηκε σε ζευγάρι τουριστών
- Βρετανία: Ο νέος πρωθυπουργός θα εργάζεται από το Μάντσεστερ τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα
- Γαλλία: Χάκερ παραβίασαν τον ιστότοπο του Εθνικού Συναγερμού και τον λογαριασμό της Μαρίν Λεπέν στην πλατφόρμα Χ
- Προειδοποίηση Ιράν προς Βουλγαρία: Μην παραχωρήσετε βάσεις στις ΗΠΑ για επιθέσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.