• Διεθνής πολιτική

    Ινδία: Χρειάζεται μεγαλύτερη συναίνεση για να μπει πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

    • NewsRoom

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    Η Ινδία θα επιδιώξει ευρύτερη συναίνεση προτού υποστηρίξει τις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, κάτι για το οποίο αναμένεται να πιέσουν Αμερικανοί αξιωματούχοι αυτή την εβδομάδα, όταν θα ταξιδέψουν στη Βομβάη και το Νέο Δελχί, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Ακόμη, η χώρα διστάζει  Ινδία, η διστάζει να συμμετάσχει στο σχέδιο εκτός εάν επιτευχθεί συναίνεση με όλους τους αγοραστές, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

    Κλειδί η Ινδία στην αποτελεσματικότητα του πλαφόν στο πετρέλαιο

    Η αποτελεσματικότητα ενός πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις βασικών πελατών, όπως η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες έχουν αυξήσει τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία, αφού οι περισσότεροι αγοραστές αποφεύγουν τα βαρέλια της μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

    Οι ινδοί πολιτικοί φοβούνται ότι η δέσμευση για το πλαφόν θα διαταράξει την πρόσβασή τους στο ρωσικό αργό με έκπτωση, ανέφεραν οι πηγές. Ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής στον κόσμο, ο οποίος εισάγει το 85% των αναγκών του σε πετρέλαιο, έχει βασιστεί στις φθηνότερες ρωσικές προμήθειες για να προσφέρει ανακούφιση από τον πληθωρισμό που βρίσκεται κοντά στο 7%.

    Διαβάστε επίσης

    Στο Κίεβο μετέβη ο Μπόρις Τζόνσον

    Ρωσία: Συνελήφθησαν υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια επειδή βοηθούσαν την Ουκρανία

    ΗΠΑ: Πακέτο μαμούθ 3 δισ. δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ