ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα, προειδοποίησε η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.
«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», σχολίασε η Γιόχανσον προσερχόμενη σε συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ίλβα Γιόχανσον: Επιπλέον €30 εκατ. για προστασία χώρων λατρείας
Η Ευρωπαία επίτροπος αναφέρθηκε στην επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο στο Παρίσι, από την οποία σκοτώθηκε ένας Γερμανός τουρίστας και τραυματίστηκαν δύο ακόμη άνθρωποι, αλλά και σε προηγούμενα περιστατικά.
Η Γιόχανσον επεσήμανε ότι «θα διατεθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για την προστασία, για παράδειγμα, των χώρων λατρείας».
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συζητήσουν σήμερα για την ασφάλεια στην ΕΕ υπό το φως των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνεται επίσης η ζώνη ελεύθερης μετακίνησης Σένγκεν και η μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και μετανάστευσης του μπλοκ.
Διαβάστε επίσης:
Πούτιν: Σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύριο
Γκουτέρες σε Ισραήλ: «Μην επιδεινώσετε την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.