• Διεθνής πολιτική

    Η Βρετανία ανοίγει χωρίς καραντίνα για τους εμβολιασμένους τουρίστες από ΕΕ και ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Βρετανία


    Χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, όσοι τουρίστες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου έναντι του νέου κορονοϊού.

    Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε σήμερα την έγκρισή του ώστε να ανοίξουν οι πύλες της χώρας στους πλήρως εμβολιασμένους από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

    Ο ίδιος και οι υπουργοί του έπειτα από συνεδρίαση, οριστικοποίησαν τις λεπτομέρειες, με την αλλαγή να τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές. Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη.

    Το σχέδιο θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τους Βρετανούς, όταν φτάνουν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Αξιωματούχοι αναμένουν η κίνηση της κυβέρνησής να δώσει ώθηση στον αεροπορικό και ταξιδιωτικό τομέα της Βρετανίας, ο οποίος έχει πληγεί βαριά. Αμερικανοί τουρίστες έχουν παρακάμψει το Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφύγουν την καραντίνα.

    Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση θα αποδώσει καρπούς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, καθώς την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν συμβούλεψε τους πολίτες τις χώρας να αποφύγουν το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

    «Θέλουμε να μπορούν να προέρχονται ελεύθερα από τις ΗΠΑ όπως έκαναν συνήθως» δήλωσε σήμερα ο Τζόνσον σε συνέντευξή του. «Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με το κύμα ‘Δέλτα’. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επίσης την ‘Δέλτα’ πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    FT: Ανοίγουν οι πύλες της Αγγλίας για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από ΕΕ και ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ