• Διεθνής πολιτική

    Η βασίλισσα Ελισάβετ συναντά τον Τζο Μπάιντεν στις 13 Ιουνίου

    • NewsRoom


    Η βασίλισσα Ελισάβετ θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο Κάστρο του Γουίντσορ στις 13 Ιουνίου για την πρώτη τους συνάντηση, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    Η συνάντηση τους θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της G7, το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του.

    Θα είναι ο 13ος Αμερικανός Πρόεδρος που θα συναντήσει την Βασίλισσα από την άνοδο της στο θρόνο το 1953 και η πρώτη μεγάλη συνάντηση της Βασίλισσας με έναν παγκόσμιο ηγέτη μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππο, τον Απρίλιο.

    Οι Μπάιντεν συναντήθηκαν με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το 2017 συνόδευσαν  συνόδευσαν τον πρίγκιπα Χάρι στους αγώνες Invictus στο Τορόντο του Καναδά μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    Η Βασίλισσα συναντήθηκε με τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της κρατικής του επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019.

    Η σύνοδος κορυφής των G7 θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

    Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου. Δεν έγινε γνωστό ποια άλλα βασιλικά μέλη θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ μαζί με τη Βασίλισσα στις 13 Ιουνίου.

    Διαβάστε ακόμα:

    Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στη δουλειά μετά την κηδεία του Φιλίππου

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα μοναχικά γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

    «Θρίλερ» με την «πράσινη λίστα» της Βρετανίας- Δεν θα προστεθούν περιοχές λέει το BBC

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ