• Διεθνής πολιτική

    Η Τρας θέλει να μην υπάρχει περιορισμός στις αιτήσεις για επενδυτικές ζώνες

    • NewsRoom
    H Λιζ Τρας στο συνέδριο των Τόρις

    H Λιζ Τρας στο συνέδριο των Τόρις EPA/TOLGA AKMEN


    Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας δεν επιθυμεί κανένα όριο στον αριθμό των αιτήσεων για επενδυτικές ζώνες χαμηλής φορολόγησης, παρά τις ανησυχίες του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα μπορούσαν να σημαίνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένους φόρους, ανέφεραν οι Financial Times.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Κούασι Κούαρτνεγκ, είχε προσπαθήσει να πείσει την Tρας να περιορίσει τον αριθμό των ζωνών σε 40, με τους αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών να λένε στην πρωθυπουργό ότι το σχέδιο θα μπορούσε να δημιουργήσει φορολογικές υποχρεώσεις ύψους έως και 12 δισεκατομμυρίων λιρών (13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) ετησίως, ανέφερε η εφημερίδα.

    Το γραφείο του πρωθυπουργού διέψευσε ότι ο Κούαρτεγκ είχε υπερψηφιστεί, αλλά δήλωσε ότι ο αριθμός των ζωνών αυτών θα αποφασιστεί μόλις όλοι έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση, σύμφωνα με τους FT.

    Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με 38 τοπικές αρχές για τη δημιουργία επενδυτικών ζωνών στην Αγγλία και σκοπεύει να τις επεκτείνει στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε τον περασμένο μήνα.

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Νέα κυβερνητική κρίση – Διαγράφεται ο υφυπουργός Εμπορίου για αδιευκρίνιστους λόγους



    ΣΧΟΛΙΑ