• Διεθνής πολιτική

    Οι ταλιμπάν δεν έχουν πληροφορίες για την παρουσία του αρχηγού της Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν

    • NewsRoom
    Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι

    Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι


    Οι ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα, ότι “δεν έχουν πληροφορίες” για την παρουσία στο Αφγανιστάν του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, του αρχηγού της Αλ-Κάιντα, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν της εξόντωσής του με πύραυλο που εκτοξεύθηκε από drone κατά της κατοικίας του στην Καμπούλ.

    “Οι ηγέτες του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν ζήτησαν από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να πραγματοποιήσουν εις βάθος και σοβαρή έρευνα για το περιστατικό”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καμπούλ, στην οποία οι ταλιμπάν αναφέρουν για πρώτη φορά από την Δευτέρα το όνομα του αρχηγού της Αλ-Κάιντα.

    Η παρουσία του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι στην Καμπούλ θέτει σε αμφισβήτηση την αξία της υπόσχεσης που έδωσαν οι ταλιμπάν να μην δίνουν καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο Αφγανιστάν.

    Οι ταλιμπάν επαναλαμβάνουν στην ανακοίνωσή τους ότι δεν υπάρχει “καμία απειλή” για καμία χώρα από το αφγανικό έδαφος.

    Αφαντος εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, ήταν ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

    “Αποδόθηκε δικαιοσύνη” στις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων κατά των Δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν την Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης

    Λιζ Τρας: Ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα



    ΣΧΟΛΙΑ