• Διεθνής πολιτική

    Η Ρωσία αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις δοκιμών όπλων σε πρώην σοβιετικό εργαστήριο

    • NewsRoom


    Ένα μεγάλο εργαστήριο όπλων στη Ρωσία αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις δοκιμών όπλων, οι οποίες είχαν τεθεί σε αχρηστία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.

    Η TsNIITochMash, η οποία ασχολείται με έρευνες και σχεδιασμό όπλων, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων και τυφεκίων για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε στο TASS ότι το αναβαθμισμένο εργαστήριο θα μπορεί να πραγματοποιεί δοκιμές βαλλιστικών όπλων και πυροβόλων όπλων μικρού διαμετρήματος σε άκρως χαμηλές θερμοκρασίες.

    Η Ρωσία αρέσκεται να δίνει έμφαση στις δυνατότητες των οπλικών της συστημάτων μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επιμένει ότι η ρωσική στρατιωτική τεχνολογία είναι «χρόνια» μπροστά από την τεχνολογία των αντιπάλων της.

    Σε ομιλία του κατά την έναρξη μιας έκθεσης όπλων τη Δευτέρα, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει προηγμένα όπλα στους συμμάχους της και να συνεργαστεί με άλλους στην ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας.

    Η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις πωλήσεις όπλων, η αξία των οποίων φθάνει περίπου τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως που συνιστά σχεδόν το ένα πέμπτο της παγκόσμιας αγοράς εξαγωγών.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Το Κίεβο απειλεί να καταστρέψει τη γέφυρα στο Στενό του Κερτς



    ΣΧΟΛΙΑ