ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κίνα αντέκρουσε σήμερα τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών, υποστηρίζοντας ότι δεν προχωρά σε καμία τέτοια ενέργεια.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα ακολουθεί πολιτική μη χρήσης πυρηνικών όπλων και δεν πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές, τηρώντας τη δέσμευσή της για αναστολή των δοκιμών. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη οι ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για τη διατήρηση της στρατηγικής ισορροπίας και της παγκόσμιας σταθερότητας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CBS, είχε δηλώσει ότι Ρωσία και Κίνα κάνουν δοκιμές χωρίς να το ανακοινώνουν, ενώ σημείωσε ότι και οι ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να προβούν σε ανάλογες ενέργειες, επικαλούμενος παραδείγματα χωρών όπως η Βόρεια Κορέα και το Πακιστάν. Παρά τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος δεν διευκρίνισε εάν πρόκειται για πραγματικές πυρηνικές εκρήξεις, κάτι που οι ΗΠΑ δεν πραγματοποιούν από το 1992.
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι δεν θα γίνουν πυρηνικές εκρήξεις, αλλά μόνο μη κρίσιμες δοκιμές σε τμήματα πυρηνικών όπλων για να ελεγχθεί η λειτουργικότητα και η γεωμετρία τους. Οι δοκιμές θα επικεντρωθούν σε νέα συστήματα και δεν θα περιλαμβάνουν πυρηνικές εκρήξεις, επανέλαβε ο Ράιτ.
Η διαμάχη αναδεικνύει την ευαισθησία του ζητήματος πυρηνικών δοκιμών και τονίζει τις εντάσεις στην επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον στρατηγικό τομέα.
Διαβάστε επίσης
Νότης Σφακιανάκης: Από τι πέθανε η σύζυγός του, Κίλι
Παπασταύρου: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνίες με αμερικανική συμμετοχή στον ενεργειακό τομέα
Η έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης εκτοξεύει τις επενδύσεις των Big Tech – Ποια εταιρεία κινδυνεύει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UniCredit: Aπέσυρε 16 δισ. ευρώ από την Amundi εν μέσω αμφιβολιών για τη συνεργασία της
- Απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στη Γαλλία σε χαμηλό 5ετίας
- Χρηματιστήριο: Πάλι τούρμπο οι τράπεζες, χτύπησε νέο υψηλό 16 ετών ο δείκτης με το καλημέρα
- Ρουβίκωνας: Συνελήφθη ηγετικό μέλος μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας αντί για την «Βιολάντα»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.