• Διεθνής πολιτική

    Η γαλήνια Villa La Grange το φόντο της συνάντησης Μπάιντεν – Πούτιν στην Γενεύη

    Τζο Μπάιντεν – Βλαντιμίρ Πούτιν σε παλαιότερη συνάντηση


    Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα την λίμνη της Γενεύης θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση, στις 16 Ιουνίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η επιλογή της τοποθεσίας άκρως συμβολική, στο έδαφος της παραδοσιακά ουδέτερης Ελβετίας, και οι δύο ηγέτες θα δώσουν τα χέρια μετά από μια περίοδο ιδιαίτερα έντονη στις ούτως ή άλλως δύσκολες διμερείς σχέσεις.

    Πριν από λίγους μήνες ο Μπάιντεν είχε αποκαλέσει τον Πούτιν «δολοφόνο» και ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε πως «όποιος το λέει, είναι» και ευχήθηκε «υγεία» στον ομόλογό του.

    Η νέα αμερικανική διοίκηση δεν ξεχνά την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016, κατά τις οποίες η Χίλαρι Κλίντον έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, υπό την προεδρία του οποίου ξεκίνησε μια περίοδος μεγάλης αναταραχής για τις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την εισβολή οπαδών του πρώην προέδρου στο Καπιτώλιο, τον περασμένο Ιανουάριο.

    Μετά από όλα αυτά -μεσολάβησε και η ανάκληση του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον- οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην εντυπωσιακή βίλα του 18ου αιώνα La Grange με φόντο το γαλήνιο ομώνυμο πάρκο και θέα την λίμνη της Γενεύης.

    Villa La Grange

    Η Villa La Grange χτίστηκε μεταξύ 1768 και 1773 από τους γιους του τραπεζίτη Μαρκ Λουλέν, ο οποίος αγόρασε την έκταση το 1706.

    Το πάρκο La Grange έχει συνολική έκταση 200.000 τ.μ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται πολλά παλαιά κτίσματα, όπως και ο μεγαλύτερος ροδώνας της Γενεύης. Υπάρχουν επίσης δύο θέατρα, μια παιδική χαρά όπως και μια παιδική πισίνα.

    Βρίσκεται στην αποβάθρα Gustave-Ador της λίμνης της Γενεύης.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ