ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τόνισε σήμερα πως η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την εισβολή της στην Ουκρανία, υιοθετώντας ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις.
Ειδικότερα, 94 από τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε.
Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Σεργκέι Λαβρόφ: Διαψεύδει τα περί νοσηλείας στο Μπαλί και… «διαφημίζει» την αμερικανική μόδα
G20: Μπάιντεν και Σι «συγκρούστηκαν» για την Ταϊβάν – «Μία στρατιωτική δράση δεν θεωρείται πιθανή»
Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει το δικαίωμα σε ξένους υπηκόους να υπηρετούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: «Ανάσα» στις αγορές και σενάρια «ήπιας προσγείωσης» – Τι προβλέπει η Fed για τα επιτόκια
- Χρηματιστήριο: Κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 δισ. ο ΑΔΜΗΕ, πάνω από το 1,21 ευρώ η Bally’s, μαζεύτηκαν τα κέρδη στα ΕΛΠΕ, πτωτική η ΔΕΗ μετά από 10 μέρες
- Apple: Αυξήσεις τιμών στα προϊόντα της προανήγγειλε ο Τιμ Κουκ λόγω του υψηλού κόστους για chip μνήμης
- Austriacard: Ο Νικόλαος Λύκος αποδέχθηκε τη δημόσια πρόταση της Dai Nippon Printing για 27,1 εκατ. μετοχές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.