• Διεθνής πολιτική

    Σεργκέι Λαβρόφ: Διαψεύδει τα περί νοσηλείας στο Μπαλί και… «διαφημίζει» την αμερικανική μόδα

    • NewsRoom


    Ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντά στα δημοσιεύματα περί καρδιακού επεισοδίου εμφανιζόμενος πιο χαλαρός από ποτέ στο ξενοδοχείο που διαμένει η ρωσική αποστολή.  Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο 72χρονος Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Ινδονήσιων αξιωματούχων ότι νοσηλεύτηκε στο Μπαλί, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Ινδονησία, για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

    Το θέμα της υγείας του Λαβρόφ έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο, οι χρήστες των social media, κοιτάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή την casual περιβολή του, διαπίστωσαν ότι, ο έμπιστος του Πούτιν είναι μεγάλος θαυμαστής της αμερικάνικης τεχνολογίας αλλά και της μόδας.

    Πώς έπεσε η «βόμβα» για την υγεία του ΥΠΕΞ

    Το πρακτορείο Associated, επικαλούμενο Ινδονήσιους αξιωματούχους, έριξε πρώτο τη «βόμβα» για την υγεία του Λαβρόφ με τον ίδιο και την εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Μαρία Ζαχάροβα, να σπεύδουν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα περί καρδιακού προβλήματος.

    Ο Λαβρόφ αντέδρασε άμεσα. Η εκπρόσωπός του χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψεύτικα» και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τον απεικονίζει να κάθεται στη βεράντα του ξενοδοχείου στο Μπαλί, με καλοκαιρινή διάθεση. Μόνο που οι χρήστες του Διαδικτύου παρατήρησαν ότι η φωτογραφία του Λαβρόφ δεν συνάδει με το μήνυμα που θέλει να περάσει στη Δύση ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

    Η «διαφήμιση» στα αμερικανικά προϊόντα

    Σε κάθε ομιλία του, ο Πούτιν υποστηρίζει τι η Ρωσία δεν δίνει δεκάρα για τις δυτικές κυρώσεις κι ότι οι συμπολίτες του αποστρέφονται τον δυτικό τρόπο ζωής και δεν εξαρτώνται από τις δυτικές τεχνολογίες. Μόνο που η φωτογραφία του Ρώσου υπουργού εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρό του. Δίπλα του ο Λαβρόφ έχει ένα iPhone και φορά ένα ρολόι της Apple ενώ το T- shirt που έχει επιλέξει, έχει ένα μοτίβο με την υπογραφή του Αμερικανού καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά.

    Με λίγα λόγια, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Bild», ο Λαβρόφ, ο οποίος εκπροσωπεί το όραμα του Πούτιν για μια ισχυρή, ανεξάρτητη Ρωσία, φοράει αμερικανικό ρολόι, χρησιμοποιεί αμερικανικό κινητό και «υποκλίνεται» στη μόδα «made in USA». «Το μπλουζάκι του Λαβρόφ, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα των ανδρών που δοξάζει ο Πούτιν στις ομιλίες του» επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα και προσθέτει:

    «Είναι γνωστό ότι ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά κοιμόταν με γυναίκες αλλά και με άνδρες». Ωστόσο, στις επίσημες εμφανίσεις του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προτιμάει τα κοστούμια του οίκου υψηλής μόδας «Loro Piana». Κάθε κοστούμι κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ.

     

    Διαβάστε επίσης

    G20: Μπάιντεν και Σι «συγκρούστηκαν» για την Ταϊβάν – «Μία στρατιωτική δράση δεν θεωρείται πιθανή»

    Μάικλ Πενς κατά Τραμπ: «Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μου την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο»

    Πολωνία: Παίρνει τον έλεγχο της περιουσίας της Gazprom στο τμήμα του Yamal

     



    ΣΧΟΛΙΑ