ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε χθες Πέμπτη πως δεν περιμένει να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία σύντομα.
Ερωτηθείς αν νομίζει πως είναι εφικτό να διεξαχθούν συνομιλίες για αυτό κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού απάντησε «θα έλεγα φυσικά ψέματα αν δήλωνα πως πιστεύω πως βλέπουμε στον ορίζοντα την πιθανότητα ειρήνης στην Ουκρανία».
«Νομίζω πως δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα», πρόσθεσε.
«Και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να λάβουμε μέτρα για να μειωθούν οι δραματικές συνέπειες αυτού του πολέμου στον υπόλοιπο κόσμο».
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για πάνω από 18 μήνες, αφότου εισέβαλε στην επικράτειά της ο ρωσικός στρατός τον Φεβρουάριο του 2022.
Διαβάστε επίσης:
Corriere della Sera: Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους
Οικονόμου: Βία και παραβατικότητα με αθλητικό υπόβαθρο συνδέονται με δράσεις εγκληματικών οργανώσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Μια νεκρή και πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό στο Κρασνοντάρ
- Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο: Ο κληρονόμος της Ray-Ban κλιμακώνει τη μάχη για τον έλεγχο της οικογενειακής περιουσίας
- Πυρκαγιά στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής – Επιχειρούν 120 πυροσβέστες και 15 εναέρια μέσα
- Λίβανος: Χεζμπολάχ και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασης της κατάπαυσης πυρός
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.