• Διεθνής πολιτική

    Γκέρχαρντ Σρέντερ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του κατά της Bundestag για τα προνόμιά του

    • NewsRoom
    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ


    Την απόρριψη της προσφυγής του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατά της Bundestag, αποφάσισε το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου.

    Ο πρώην Καγκελάριος και συνεργάτης των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών, είχε προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής βουλής να τους στερήσει μέρος των προνομίων του, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η επιτροπή προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, κατόπιν αιτήματος του κυβερνητικού συνασπισμού, είχε αναστείλει το δικαίωμα του Σρέντερ να διατηρεί γραφείο με συνεργάτες εντός της Bundestag, με έξοδα της πολιτείας. Αντίθετα, δεν έθιξε τη σύνταξή και την προσωπική του ασφάλεια.

    Επισήμως η γερμανική βουλή δεν είχε θέσει ως αιτιολογία την σχέση του πρώην καγκελάριου με τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά το ότι δεν είχε συχνά επίσημες υποχρεώσεις ώστε να δικαιολογείται η μόνιμη διάθεση γραφείου.

    Η μισθοδοσία των εννέα συνεργατών του ανερχόταν το 2021 στα 407.000 ευρώ. ΟΙ περισσότερες θέσεις πάντως ήταν ήδη κενές, καθώς οι πρώην συνεργάτες του έσπευσαν να παραιτηθούν μετά την απόφαση του Σρέντερ να παραμείνει στη θέση του στην Gazprom.

    Ο Σρέντερ ζητούσε να του επιστραφεί το γραφείο και να τοποθετηθούν εκ νέου συνεργάτες. Ωστόσο, επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

    Η υπόθεση αναμένεται να προχωρήσει στον επόμενο βαθμό.

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες στις ευρωαγορές: Η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια με τις μετοχές να καταρρέουν – Στο -0,47% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ