• Διεθνής πολιτική

    Γκάλαντ: Στη νότια Λωρίδα της Γάζας η εντατική φάση του πολέμου φθάνει στο τέλος της

    • NewsRoom
    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,

    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,


    Η «εντατική» φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας «θα τερματιστεί σύντομα», ανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Χαμάς καταμετρά 24.285 νεκρούς -το 1% του πληθυσμού του θυλάκου- αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, που συνεχίζει να εξαπλώνεται στην περιοχή.

    Όταν ξέσπασε αυτός ο πόλεμος, που προχθές Κυριακή συμπλήρωσε την 100ή του ημέρα, «είχαμε πει καθαρά πως το στάδιο των εντατικών επιχειρήσεων θα διαρκούσε περίπου τρεις μήνες», δήλωσε χθες.

    «Στο βόρειο τμήμα της Γάζας, αυτή η φάση έφθασε στο τέλος της. Στο νότιο, θα φθάσουμε εκεί και θα τερματιστεί σύντομα», πρόσθεσε ο κ. Γκάλαντ, αναφερόμενος στο επίκεντρο των εχθροπραξιών τις τελευταίες εβδομάδες, όπου -κατ’ αυτόν- βρίσκεται «το κεφάλι του φιδιού», όπως χαρακτήρισε την ηγεσία του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

    «Οι εχθροί μας όπως και οι φίλοι μας παρακολουθούν τον πόλεμο στη Γάζα, μας παρατηρούν. Το μέλλον του κράτους του Ισραήλ εξαρτάται από την έκβαση αυτού του πολέμου», επέμεινε ο υπουργός.

    Η κυβέρνηση πολέμου του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε νωρίτερα συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2024, προσθέτοντας δαπάνες σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθεί το κόστος της σύρραξης.

    Από την πλευρά της, η Χαμάς γνωστοποίησε χθες τον θάνατο δυο ισραηλινών ομήρων, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζεται νέα, επίσης όμηρος, εμφανώς υπό πίεση, να ανακοινώνει πως σκοτώθηκαν. Δεν δίνεται καμιά ένδειξη για την ημερομηνία που μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο.

    «Σκοτώθηκαν στους σιωνιστικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς.

    Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε αυτά τα «ψέματα» και κατήγγειλε τη «βάρβαρη χρησιμοποίηση αθώων ομήρων».

    Διαβάστε επίσης:

    Τραμπ: Τώρα είναι καιρός να ενωθεί η χώρα μας

    Αλεξάντερ Ντε Κρόο: Η μάχη εναντίον των δαιμόνων μας ποτέ δεν τελειώνει

    Έλον Μασκ: Γιορτάζει το πρώτο βίντεο του Mega-star «MrBeast» στο X



    ΣΧΟΛΙΑ