• Διεθνής πολιτική

  Γερμανία: Βανδάλισαν το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

  Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


  Το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έγινε στόχος βανδαλισμού σήμερα στο Όφενμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

  Όπως γνωστοποίησε η εισαγγελία και η αστυνομία, άγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων στο μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο.

  Έρευνα για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού»

  Οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου εντόπισαν τον βανδαλισμό νωρίτερα σήμερα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Με εντολή της εισαγγελίας, διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

  «Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε την βαθιά θλίψη της για το περιστατικό.

  Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.

  Διαβάστε επίσης:

  Τιτάν: Αγορά μετοχών αξίας €369.868

  Βραυρώνα: Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που πέταξε ο πατέρας στα σκουπίδια

  ΗΠΑ: Σε υψηλό έξι μηνών ο πληθωρισμός για τον μήνα Απρίλιο  ΣΧΟΛΙΑ