• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Συμφωνία Μέρκελ με πρωθυπουργούς κρατιδίων για επιβολή περιορισμού επαφών σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom


    Σε συμφωνία για την επιβολή του δραστικού περιορισμού των επαφών από τις 2 Νοεμβρίου σε όλη τη Γερμανία, και πιθανότατα για όλη την διάρκεια του επόμενου μήνα, φαίνεται πως κατέληξαν η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να ανακοπεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

    Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων, των οποίων η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα σε εξέλιξη, συμφωνούν στην ανάγκη να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός Νοεμβρίου, ξεκινώντας μάλιστα από τις 2 Νοεμβρίου και όχι τις 4 του μήνα, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, προκειμένου, όπως φέρεται να δήλωσε η κυρία Μέρκελ στην τοποθέτησή της, να «σπάσουμε το δεύτερο κύμα». «Πρέπει να δράσουμε τώρα!», τόνισε.

    Όπως αναφέρει η BILD, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε ήδη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι προκειμένου να αναπληρώσει μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ 7 – 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μήνα «lockdown». Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι το νέο σχέδιο ομοσπονδίας και κρατιδίων προβλέπει σε πρώτη φάση την παραμονή σχολείων και παιδικών σταθμών σε λειτουργία.



    ΣΧΟΛΙΑ