ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βάντεφουλ: «Συμφέρον μας να είναι ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ, αλλά είναι νωρίς για συμφωνίες με κράτη του Κόλπου και το Ιράν
Η Γερμανία απηύθυνε έκκληση σήμερα “να αποτραπούν οι ενέργειες που μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις”, μετά τη σύντομη επίσκεψη του νέου υπουργού Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ιερό τόπο που βρίσκεται στο επίκεντρο των ισραηλινο-παλαιστινιακών εντάσεων.
“Το καθεστώς” σε αυτή την Πλατεία στην Ιερουσαλήμ “συνέβαλε επί μακρόν στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας που είναι εύθραυστες γύρω από τους ιερούς τόπους”, υπογραμμίζει στο Twitter ο Γερμανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Πρόσωπο της ισραηλινής άκρας δεξιάς και νέος υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πραγματοποίησε σήμερα σύντομη επίσκεψη στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλώντας κύμα καταδίκης.
“Η Γερμανία προτρέπει όλους να αποφύγουν τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις”, αντέδρασε ο Γερμανός πρέσβης.
Τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ και ο ιερότερος τόπος του Ιουδαϊσμού γνωστός ως “Όρος του Ναού”, η Πλατεία των Τζαμιών βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στον κατεχόμενο και προσαρτημένο από το Ισραήλ παλαιστινιακό τομέα.
Σύμφωνα με ένα ιστορικό status quo, οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να μεταβαίνουν στον τόπο αυτό σε συγκεκριμένες ώρες, αλλά δεν μπορούν να προσεύχονται εκεί. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ένας αυξανόμενος αριθμός Εβραίων, συχνά εθνικιστές, προσεύχονται κρυφά εκεί, μια κίνηση που καταγγέλλεται ως “πρόκληση” από τους Παλαιστίνιους και χώρες της Μέσης Ανατολής.
Το 2000, η επίσκεψη του Αριέλ Σαρόν, τότε επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης, στην Πλατεία των Τζαμιών είχε οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών, σηματοδοτώντας την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα (παλαιστινιακή εξέγερση, 2000-2005).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Πυρά» κατά του Ισραήλ για την επίσκεψη του Μπεν Γκβιρ στο Αλ Άκσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Η συνάντηση με τον Σι προγραμματίζετε καθώς ο πόλεμος στο Ιράν συνεχίζεται
- Νίκη Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Bloomberg: Στα χέρια της Τεχεράνης η πετρελαϊκή δίοδος
- Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.