• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Παρατείνει το lockdown με τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά

    • NewsRoom


    Η Γερμανία ετοιμάζεται να παρατείνει το lockdown μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό παραμένει υψηλός σε ολόκληρη τη χώρα.

    Ωστόσο, το Βερολίνο είναι αισιόδοξο ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, με το υπουργείο Υγείας να δηλώνει ότι «η πανδημία θα αποδυναμωθεί σε λίγους μήνες».

    Αξιωματούχοι δήλωσαν την Κυριακή ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσουν ένα μήνα, ενδέχεται να παραταθούν. «Θα υπάρξει επέκταση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς.

    Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες των κρατών την Τετάρτη για να αποφασίσει εάν θα επεκτείνει το lockdown. Έχει ήδη γίνει σαφές ότι οι περιορισμοί πρέπει να παραταθούν για αρκετές εβδομάδες πριν αρθούν για τα Χριστούγεννα.

    Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και οι κινηματογράφοι θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και ότι θα πρέπει να απαγορευθούν τα πυροτεχνήματα και το αλκοόλ σε δημόσιες πλατείες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

    «Το κύμα έχει σπάσει, αλλά δυστυχώς ο αριθμός των νέων λοιμώξεων δεν μειώνεται. Αντ ‘αυτού, οι μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να πλημμυρίζουν και οι θάνατοι αυξάνονται. Επομένως δεν μπορούμε να δώσουμε το όλα καλά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ