• Διεθνής πολιτική

  Γερμανία: Ο στρατός θα αγοράσει άλλα 200.000 βλήματα πυροβολικού από τον όμιλο Rheinmetall

  Μπόρις Πιστόριους

  Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους


  Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας προτίθεται να αγοράσει περισσότερα πυρομαχικά πυροβολικού από τον όμιλο Rheinmetall απ’ ό,τι έχει προγραμματίσει μέχρι σήμερα. Η ήδη συναφθείσα σύμβαση-πλαίσιο με την Rheinmetall ύψους 880 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να επεκταθεί για την αγορά τουλάχιστον άλλων 200 χιλιάδων βλημάτων διαμετρήματος 155 χιλιοστών, αναφέρει σήμερα το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο επιστολή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας προς την επιτροπή προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag).

  Τα βλήματα αυτά προορίζονται κυρίως για τις μονάδες αυτοκινούμενου πυροβόλου Panzerhaubitze 2000. Η παραγγελία θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πυρομαχικά θα παράγονται στην ίδια τη Γερμανία. Η Rheinmetall κατασκευάζει επί του παρόντος ένα νέο εργοστάσιο στο Unterluss στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.

  Με τη νέα παραγγελία από την Rheinmetall, το Υπουργείο Άμυνας επιδιώκει να καλύψει την έλλειψη πυρομαχικών στο οπλοστάσιο του Ομοσπονδιακού στρατού (Bundeswehr). Το νέο εργοστάσιο στο Unterluss θα καταστήσει τη Γερμανία πιο ανεξάρτητη από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. “Μια εγχώρια γραμμή παραγωγής είναι προς το συμφέρον της ασφάλειάς μας”, τονίζεται στην επιστολή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

  Επιπλέον, η εγχώρια παραγωγή θα απαλλάξει τη Γερμανία από οποιουσδήποτε ξένους κανονισμούς. Το ζήτημα εδώ είναι κυρίως για την δυνατότητα νέων προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, η οποία αμύνεται κατά της ρωσικής επίθεσης. Οι υποστηρικτές της Ουκρανίας προσπαθούν απεγνωσμένα τους τελευταίους μήνες να βρουν πυρομαχικά για την Ουκρανία. Οι ξένοι εταίροι συχνά αρνούνται να πουλήσουν βλήματα των 155 χιλιοστών επειδή δεν μπορούν να τα προμηθεύσουν σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο για νομικούς ή πολιτικούς λόγους.

  Διαβάστε επίσης:

  Mermeren Kombinat: Νέα οικονομική διευθύντρια η Jasna Azhievska

  Χρυσοχοΐδης: ΟΠΚΕ και αστυνομικοί με δίκυκλα θα περιπολούν στις παραλίες

  ΔΟΥ Χαλκίδας: Ποιες υπηρεσίες μεταφέρονται, ποιες επαναλειτουργούν – Όλες οι οργανωτικές αλλαγές  ΣΧΟΛΙΑ