ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία θα κρατήσει δύο πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας διαθέσιμους μέχρι τα μέσα Απριλίου 2023, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως δικλείδα ασφαλείας για τον χειμώνα, αντί να τους κλείσει στο τέλος του έτους όπως σχεδίαζε αρχικά, όπως μεταδίδει το Der Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, λήφθηκε μετά τα αποτελέσματα ενός stress test που διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς θα ανταποκρινόταν το δίκτυο ηλεκτροδότησης τους χειμερινούς μήνες με λίγο ή καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο.
Οι δύο σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με πυρηνικό καύσιμο οι οποίοι θα κρατηθούν ενεργοί βρίσκονται στη νότια Γερμανία, όπου η πίεση στις ενεργειακές υποδομές αναμένεται να είναι εξαιρετικά υψηλή. Ο τρίτος εναπομείνας πυρηνικός σταθμός θα κλείσει οριστικά, όπως είχε σχεδιαστεί.
Κανένας από τους πυρηνικούς σταθμούς δεν θα αιμοδοτηθεί με νέο καύσιμο και μετά τον Απρίλιο όλοι τους θα κλείσουν οριστικά, διευκρινίζει το Der Spiegel.
Διαβάστε επίσης
Reuters: Μπαίνει πλαφόν στις τιμές ενέργειας της ΕΕ μετά το τελεσίγραφο Πούτιν
Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν κάνει ψυχολογικό πόλεμο, θα αποτύχει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα νέα asset του Αλέξη Τσίπρα – Η «επτάδα» της ΕΛΑΣ για την οικονομία
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Mononews: Τι σηματοδοτεί η νέα επένδυση της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
- Μίδας του NBA o Αντετοκούνμπο! 58 εκατ. δολάρια τον χρόνο και βλέπει τα 275 εκατ.
- Οδυσσέας Αθανασίου: Μέρισμα το 2029 από τη Lamda Development
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.