• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Κρατά ανοικτούς δύο πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας

    • NewsRoom


    Η Γερμανία θα κρατήσει δύο πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας διαθέσιμους μέχρι τα μέσα Απριλίου 2023, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως δικλείδα ασφαλείας για τον χειμώνα, αντί να τους κλείσει στο τέλος του έτους όπως σχεδίαζε αρχικά, όπως μεταδίδει το Der Spiegel.

    Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, λήφθηκε μετά τα αποτελέσματα ενός stress test που διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς θα ανταποκρινόταν το δίκτυο ηλεκτροδότησης τους χειμερινούς μήνες με λίγο ή καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο.

    Οι δύο σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με πυρηνικό καύσιμο οι οποίοι θα κρατηθούν ενεργοί βρίσκονται στη νότια Γερμανία, όπου η πίεση στις ενεργειακές υποδομές αναμένεται να είναι εξαιρετικά υψηλή. Ο τρίτος εναπομείνας πυρηνικός σταθμός θα κλείσει οριστικά, όπως είχε σχεδιαστεί.

    Κανένας από τους πυρηνικούς σταθμούς δεν θα αιμοδοτηθεί με νέο καύσιμο και μετά τον Απρίλιο όλοι τους θα κλείσουν οριστικά, διευκρινίζει το Der Spiegel.

    Διαβάστε επίσης

    Reuters: Μπαίνει πλαφόν στις τιμές ενέργειας της ΕΕ μετά το τελεσίγραφο Πούτιν

    Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν κάνει ψυχολογικό πόλεμο, θα αποτύχει»

    Ζαπορίζια: Αποσυνδέθηκε και ο τελευταίος αντιδραστήρας



    ΣΧΟΛΙΑ