• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία γιοκ για Ερντογάν – Ναυάγησε η προεκλογική επίσκεψη στο Βερολίνο

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο, καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί συναίνεση κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Όλαφ Σολτς, Jens Plötner, και του «δεξιού χεριού» του Ερντογάν, İbrahim Kalın, για το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

    Την ίδια ώρα, αρνητικό ρόλο έπαιξε και η προκλητική εμφάνιση του βουλευτή του AKP, Mustafa Açıkgöz, στο Neuss, ο οποίος ζήτησε την «εξόντωση» των υποστηρικτών του PKK και των γκιουλενιστών, η οποία επικρίθηκε δημόσια από το Βερολίνο. Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας είχε καλέσει τον Πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο μετά από διαρροή εικόνων από ομιλία του Açıkgöz.

    Σύμφωνα με τους νομικούς κανονισμούς του 2017 στη Γερμανία, πολιτικοί από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στη Γερμανία τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών. Ωστόσο, η BfV σημείωσε ότι βρέθηκαν ορισμένα “εκλογικά φυλλάδια”.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Δε θα δεχτούμε “τετελεσμένα γεγονότα” από Ελλάδα

    Τουρκία: Ένα τουρκικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στο ουκρανικό λιμάνι της Χερσώνας



    ΣΧΟΛΙΑ