• Διεθνής πολιτική

  Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των διαδηλωτών που πραγματοποίησαν καταλήψεις σε πανεπιστήμια εναντίον του Ισραήλ

  • NewsRoom
  Κατάληψη Λειψία

  Κατάληψη Λειψία


  Μετά τις χθεσινές καταλήψεις σε πανεπιστήμια του Βερολίνου και της Λειψίας από ακτιβιστές κατά του Ισραήλ, περισσότεροι από 100 καθηγητές και διδάσκοντες σε ανώτατες σχολές της γερμανικής πρωτεύουσας υποστηρίζουν με ανοιχτή επιστολή τους το δικαίωμα των φοιτητών να διαδηλώνουν, ακόμη και καταλαμβάνοντας χώρους των πανεπιστημίων.

  Οι «διδάσκοντες στις ανώτατες σχολές του Βερολίνου» υπερασπίζονται τους φοιτητές, αναφέρεται στην επιστολή, με την οποία καταδικάζεται η εκκένωση του χώρου που είχε καταληφθεί χθες από ακτιβιστές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

  «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους για ειρηνική διαμαρτυρία, η οποία περιλαμβάνει επίσης την κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων», τονίζουν οι καθηγητές και κατηγορούν την διοίκηση του ιδρύματος ότι «υποβάλλει τους διαδηλωτές σε αστυνομική βία», ενώ δικαιολογούν τις διαδηλώσεις «για τον βομβαρδισμό της Ράφα και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα».

  Οι υπογράφοντες καλούν ακόμη την διοίκηση του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «να απόσχει από αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των φοιτητών και από περαιτέρω ποινές διώξεις».

  Την ίδια ώρα ο αρχηγός των Πρασίνων Ομίντ Νουριπούρ ζητά την απαγόρευση διαδηλώσεων υπέρ της δημιουργίας χαλιφάτου, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμβούργο και να τεθεί εκτός νόμου η οργάνωση «Muslim Interaktiv», η οποία συντονίζει αυτές τις κινητοποιήσεις.

  «Πρέπει να τεθεί άμεσα εκτός νόμου και, για να είμαι ειλικρινής, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό δεν έχει ήδη γίνει», τόνισε ο κ. Νουριπούρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD.

  Διαβάστε επίσης:

  Κασσελάκης: Η αλαζονεία είναι στον γυάλινο πύργο, που λέγεται Μέγαρο Μαξίμου Μητσοτάκης ΑΕ

  ΔΥΠΑ: Στις 9 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 60 εργασιακών συμβούλων

  Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων  ΣΧΟΛΙΑ