ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία θα πρέπει να δημιουργήσει έως και ένα εκατομμύριο καταφύγια, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για τον κίνδυνο μιας πολεμικής επίθεσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (ΒΒΚ), Ραλφ Τίζλερ, ο οποίος υπολογίζει το κόστος του εγχειρήματος στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τίζλερ στην Süddeutsche Zeitung, πρέπει επίσης να διαμορφωθούν κατάλληλα σήραγγες, σταθμοί του μετρό, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και υπόγειοι χώροι δημόσιων κτιρίων, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. Εντός του καλοκαιριού, σημείωσε ο επικεφαλής της ΒΒΚ, θα παρουσιαστεί λεπτομερές σχέδιο, το οποίο θα αφορά το ενδεχόμενο παραμονής στα καταφύγια για αρκετές ημέρες, με παροχή νερού, τροφίμων, ακόμη και κλινών κατασκήνωσης. Ο προϋπολογισμός των έργων θα φθάνει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει και την επέκταση των συστημάτων συναγερμού, με βάση την υπάρχουσα εφαρμογή έγκαιρης ειδοποίησης ΝΙΝΑ.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδόν κανένα λειτουργικό καταφύγιο στην Γερμανία, καθώς από το 2007 δεν έχουν επενδυθεί χρήματα για την συντήρησή τους. «Η λειτουργική συντήρηση των δημοσίων καταφυγίων έχει επισήμως διακοπεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», επισήμανε ο Ραλφ Τίζλερ και αναφέρθηκε σε 579 δημόσια καταφύγια τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περίπου 477.593 άτομα και περιλαμβάνουν υπόγειους χώρους στάθμευσης, σιδηροδρομικούς σταθμούς και νοσοκομεία που χτίστηκαν αρχικά προκειμένου να αντέχουν τις αεροπορικές επιδρομές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Παράλληλα ωστόσο αυξάνεται η ζήτηση για την δημιουργία ιδιωτικών καταφυγίων σε όλη την Ευρώπη, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Γερμανία, στην Γαλλία και στις χώρες της Βαλτικής.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Υπουργείο Εργασίας: Πληρωμές 58,25 εκ. ευρώ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα
To Fiat Grande Panda στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Έσπασε για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά το όριο των 7.000 μονάδων ο S&P 500
- Τουρκία: Εκδοτικός οίκος κατηγορείται για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας» λόγω πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων
- ΕΕ: Προειδοποιητικό σήμα οι δηλώσεις Τραμπ – Ανάγκη μείωσης της εξάρτησης από το αμερικανικό LNG
- Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με τον Οργανισμό International Creative Academy της Αιγύπτου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.