• Διεθνής πολιτική

    Γελοιότητες από την Τουρκία: Στη Διεθνή Δικαιοσύνη για την άλωση της Τριπολιτσάς

    • NewsRoom
    Άλωση της Τριπολιτσάς


    Στη Διεθνή Δικαιοσύνη για την άλωση της Τριπολιτσάς σκέφτεται να προσφύγει η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.

    Αν και έχουν περάσει πάνω από δύο αιώνες από την άλωση, οι Τούρκοι επαναφέρουν το ιστορικό αυτό  γεγονός στο προσκήνιο προβαίνοντας σε προκλητικές δηλώσεις που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

    Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι «το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

    Παράλληλα, ο Ιρφάν Τατλίογλου, προέδρος της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, δηλώνει ότι «έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία» και ότι σκοπεύει να φέρει στην ημερήσια διάταξη αυτή την απάνθρωπη σκληρότητα της Ελλάδας.

    Επιπλέον, εξήγησε ότι συναντήθηκαν με ομάδες των πολιτικών κομμάτων στην τουρκική εθνοσυνέλευση και βρήκαν υποστήριξη. «Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», υποστήριξε.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι επαναφέρουν το θέμα της Άλωσης της Τριπολιτσάς, καθώς στο παρελθόν το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας την είχε χαρακτηρίσει ως «λεκέ για την ιστορία».

    Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2021, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στο twitter «Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Παυλόπουλος: «Αν ο τουρκικός στρατός θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελλάδας, θα έχει την ίδια τύχη με τους δυνάστες στην Τριπολιτσά»

     



    ΣΧΟΛΙΑ