ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε κατάρρευση οδηγείται η κυβέρνηση του Μισέλ Μπαρνιέ, μετά την κατάθεση δυο προτάσεων δυσπιστίας από την Αριστερά αλλά και το εθνικό μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, μετά την απόφαση του Μισέλ Μπαρνιέ να ενεργοποιήσει για τον προϋπολογισμό το άρθρο 49.3 του Συντάγματος, παρακάμπτοντας την ψηφοφορία στη Βουλή.
Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η γαλλική κυβέρνηση θα πέσει και ο Μισέλ Μπαρνιέ θα αναγκαστεί σε παραίτηση μετά από μόλις 2,5 μήνες στη θέση του.
Ο Μπαρνιέ ανέφερε μπροστά στους βουλευτές πως τώρα είναι μια στιγμή αλήθειας που φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους.
Από την πλευρά της η Λεπέν ανέφερε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και πως ο Μπαρνιέ δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα 11 εκ. ψηφοφόρων του κόμματος της.
«Θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις μομφής και πρώτα από όλα την δική μας» είπε η Λεπέν.
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Το 52% ζητά την παραίτηση Μακρόν ενώ 9 στους 10 θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε παρακμή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η κυβέρνηση Τραμπ μήνυσε το Χάρβαρντ – «Δεν προστατεύει τους Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές»
- Βρετανία: Ενέκρινε τη χρήση βάσεών της στη χώρα από τις ΗΠΑ για να πλήξουν πυραυλικές εγκαταστάσεις στο Ιράν
- Μνημόνιο ΥΠΕΞ-ΕΚΠΑ-Enterprise Greece για εξωστρέφεια επιχειρήσεων
- Προς την τέταρτη εβδομάδα οδεύει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες πεζοναύτες στην περιοχή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.