ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός «ψύχραιμου διαλόγου» μεταξύ του Παρισιού και της Ρώμης, μία ημέρα μετά την κρίση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν για την «ανικανότητα» της πρωθυπουργού της Ιταλίας να διαχειριστεί το μεταναστευτικό.
«Θα ήθελα να ξαναπώ ότι η Ιταλία είναι ουσιαστικός εταίρος της Γαλλίας, ότι η σχέση μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και ότι θα προκρίνουμε τη συζήτηση, έναν ψύχραιμο διάλογο, για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», είπε η Μπορν στους δημοσιογράφους.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, η Μπορν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου αν η κυβέρνησή της θα ζητήσει συγγνώμη από την Ιταλία.
«Συμφωνώ απολύτως, και για εμάς επίσης η Ιταλία είναι σημαντικός εταίρος», σχολίασε ο ντε Κρο μετά τη σύντομη απάντηση της Γαλλίδας ομολόγου του.
Ο Νταρμανέν είπε χθες ότι η Τζόρτζια Μελόνι είναι «ανίκανη να διαχειριστεί το μεταναστευτικό» και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι της Ιταλίας ακύρωσε αμέσως την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Παρίσι. Σήμερα κάλεσε τον Νταρμανέν να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Βέμπερ:H Oυκρανία χρειάζεται πυρομαχικά το συντομότερο δυνατόν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κτηματολόγιο: Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και πώς λύνονται
- Κέιτ Μίντλετον: Το «ξανθό σοκ», οι φήμες για περούκες και το πραγματικό brand value πίσω από τα μαλλιά της
- Κωστής Χατζηδάκης στο mononews: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης
- Eurobasket – Ελλάδα εναντίον Φινλανδίας για το χάλκινο: Το πραγματικό ματς της 16ετίας
