ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 47% των Γάλλων δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έναντι 37% που δηλώνει ότι επιθυμεί μία ανάλογη εξέλιξη. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού LCI και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί βουλευτής ένας υποψήφιος από το Σοσιαλιστικό κόμμα ή το κόμμα των Οικολόγων, ή ακόμα από την παράταξη Μακρόν, αν απέναντι του είχε υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού. Στην περίπτωση ωστόσο αναμέτρησης ενός υποψηφίου του Εθνικού Συναγερμού και ενός της Ανυπότακτης Γαλλίας οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι, με τους μισούς να πηγαίνουν από τη μία πλευρά και τους άλλους μίσους τους από την άλλη.
Σε ό,τι αφορά τέλος την περίπτωση αναμέτρησης ενός υποψήφιου της παράταξης Μακρόν και ενός υποψήφιου του Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς το 52% απαντά ότι θα προτιμούσε την εκλογή ενός υποψηφίου της παράταξης Μακρόν.
Διαβάστε επίσης:
Παπαθανάσης: Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων
Πούτιν: Ο εποικοδομητικός διάλογος ΗΠΑ-Ρωσίας είναι εφικτός μόνο μετά τις αμερικανικές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Με δύο μεραρχίες η χερσαία επιχείρηση του στην πόλη της Γάζας – Ο χάρτης των IDF για τη νέα επίθεση
- Deutsche Bank: Οι μεγάλες προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τις ελληνικές τράπεζες
- Εθνική Τράπεζα: Ραγδαία επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας το β’ τρίμηνο – Η 5η ισχυρότερη στην Ευρωζώνη
- Eurostat: Μικρή ανάκαμψη στη βιομηχανία της Ευρωζώνης
