ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, του FNSEA, επιβεβαίωσε απόψε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, παρά τις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος να εφαρμόσει σχέδια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των αγροτών.
«Αυτά που ειπώθηκαν απόψε το βράδυ δεν κατευνάζουν την οργή, πρέπει να γίνουν περισσότερα», είπε ο Αρνό Ρουσό μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1. «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κινητοποίηση», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, η γαλλική κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιό της για κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων στα αγροτικά καύσιμα, την ώρα που οι αγρότες περικύκλωναν το Παρίσι και απειλούσαν να μπουν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους.
Ο Ρουσό είπε ωστόσο ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ «δεν ανταποκρίθηκαν σε όλες τις προσδοκίες μας» αν και σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα στο θέμα των καυσίμων «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν «μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση», κατέληξε.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Ο Ατάλ πήρε πίσω την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες
Γαλλία: Οργή των αγροτών κατά της ΕΕ – Μπλόκα και πορεία προς το Παρίσι
Γαλλία: Δημοσκόπηση φέρνει πρώτο το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσή Λίρα: Royal Mint και Πειραιώς παρουσίασαν την ιστορική ελληνική έκδοση με το ιδιόσημο «ΕΛ»
- Σοκ στη Χαλκίδα: Πέθανε 13χρονη μαθήτρια από γρίπη – Το σπαρακτικό «αντίο» του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
- Θεόδωρος Κόντες: Η συμβολή του Μιχάλη Κατζουράκη στην επιβατηγό ναυτιλία – Μια τεράστια προσφορά στα ελληνικά κρουαζιερόπλοια
- Νίκος Σταθόπουλος: «Στο επαγγελματικό ταξίδι το πτυχίο είναι διαβατήριο, η νοοτροπία πυξίδα»