• Διεθνής πολιτική

    Γαλλία: Αναστέλλονται πτήσεις από τη νότια Αφρική λόγω της νέας παραλλαγής της Covid-19

    • NewsRoom
    Γαλλία: Αναστέλλονται πτήσεις από τη νότια Αφρική λόγω της νέας μετάλλαξης της Covid-19

    Ζαν Καστέξ, πρωθυπουργός Γαλλίας


    Η Γαλλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, αντιδρώντας στη νέα παραλλαγή της Covid-19 που εντοπίστηκε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

    Ο Βεράν δήλωσε πως η νέα παραλλαγή δεν έχει ακόμη “διαγνωστεί” στην Ευρώπη και προσέθεσε πως όλοι όσοι επέστρεψαν πρόσφατα από τη νότια περιοχή θα υποβληθούν σε τεστ και θα παρακολουθούνται στενά.

    Εξάλλου, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανέφερε σε ανακοίνωση πως θα διεξαχθούν συζητήσεις “τις επόμενες ώρες” με άλλους ηγέτες της ΕΕ για την απόκριση σε αυτή τη νέα παραλλαγή.

    Σύμφωνα με το AFP, oι υπηρεσίες του Γάλλου πρωθυπουργού δήλωσαν πως η χώρα αναστέλλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι.

    Νωρίτερα  η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από  της περιοχές της νότιας Αφρικής, που εντοπίζεται η νέα μετάλλαξη της Covid-19, Μποτσουάνα, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση της στο twitter.

    Πολλά κράτη ακολούθησαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το Λονδίνο και το Τόκιο να ανακοινώνουν την απαγόρευση πτήσεων από την Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, την Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη).

    Υπερασπιζόμενος την απόφαση, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, δήλωσε ότι το δίδαγμα από την Covid-19 είναι ότι η έγκαιρη δράση είναι απαραίτητη.

    Η παραλλαγή αυτή του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε επίσης στην Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, αλλά σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματά της στη Βρετανία.

    Το Βερολίνο έκλεισε τα σύνορα της για μη Γερμανούς

    Η Γερμανία θα κηρύξει σήμερα τη Νότια Αφρική περιοχή παραλλαγής ιού, δήλωσε πηγή από το υπουργείο Υγείας.

    Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία, σύμφωνα με την πηγή. Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ