• Διεθνής πολιτική

    G20: Διαδικτυακά η φετινή Σύνοδος λόγω κορονοϊού

    • NewsRoom

    G20


    Η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας

    Η διάσκεψη των ηγετών της ομάδας των χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Σαουδική Αραβία.

    Η φετινή διάσκεψη θα επικεντρώσει την προσοχή της στην προστασία της ζωής και στην αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της αντιμετώπισης των αδυναμιών που ήρθαν στο προσκήνιο στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μέσω της θέσπισης μηχανισμών για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ανέφερε το Ριάντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος της G20 έχει προγραμματιστεί για τις 21 και 22 Νοεμβρίου και όχι στο Ριάντ, γνωστοποίησε σήμερα η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ομάδας των 20.

    «Η G20 έχει προσφέρει περισσότερα από 21 δισ. δολάρια στη στήριξη της παραγωγής, της διανομής και της πρόσβασης σε διάγνωση, θεραπεία και εμβόλια», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Παράλληλα, η G20 προσέφερε 11 τρισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αναστολής του χρέους για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλλουν φέτος δάνεια ύψους 14 δισ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης, το 85% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 75% του παγκόσμιου εμπορίου. Μεταξύ των μελών της είναι η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ