ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τον φόβο ότι θα αποδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού.
«Κάποιοι χρησιμοποιούν σκοπίμως αυτήν την κρίση για να προκαλέσουν μίσος» είπε σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» και πρόσθεσε πως «είναι πιο δύσκολο να επιλύσουμε με τη λογική και με εποικοδομητικό τρόπο απλά αντιτιθέμενα συμφέροντα εκτός διαδικτυακών φόρουμ».
Δεδομένου μάλιστα ότι «η πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα μόνη της», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνει εμμέσως έκκληση στην οικονομία να συμμετάσχει πρακτικά εντός της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να αποσοβηθεί η αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
«Στις επιχειρήσεις, συναντιούνται καθημερινά άνθρωποι με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο. Έχουν διαφορετικό χρώματα δέρματος, διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Συγχρωτίζονται καθημερινά, εργάζονται για τα προς το ζην και προσπαθούν μαζί για την επιτυχία της επιχείρησης. Από την άλλη πλευρά, επωφελούνται από την κοινωνική ειρήνη. Και όχι μόνο εντός της επιχείρησης αλλά και εντός της κοινωνία ως συνόλου. Γι αυτό, όταν και η οικονομία ενισχύει τη δημοκρατία, αυτό ισοδυναμεί στην πράξη με βιωματική συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών, όπως την χρειαζόμαστε παντού στην Ευρώπη», όπως είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκη Παπαθεοχάρη: Δίπλα στη θάλασσα… από τη θάλασσα
- Ευτύχης Βασιλάκης: Κεφαλαιοποίηση στα όρια του 1 δισ. ευρώ και το ξεχασμένο «buy back»…
- Η σφαγή των αμνών, ο super Κόκκαλης και το ράλι της Intralot, τα νέα πλοία του Νίκου Βαρδινογιάννη, ποιος εφοπλιστής είπε «είμαι χαζός», ο νταλαβεριτζής manager σε νέες περιπέτειες και το κάλεσμα του Αποστολόπουλου
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήσεις μισθών, έλλειψη προσωπικού οδηγούν σε αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις
