• Διεθνής πολιτική

  Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ οφείλει να λάβει υπ’ όψιν τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας

  • NewsRoom
  Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

  Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


  Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει υπ’ όψιν τις στρατιωτικές ανάγκες της Ουκρανίας στον καθορισμό της μελλοντικής στρατηγικής της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την ομιλία της στην ετήσια διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας.

  Φον ντερ Λάιεν: Να ενταχθεί η Ουκρανία στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ

  «Η στρατηγική μας μπορεί να είναι πλήρης μόνο όταν θα λάβει υπ’ όψιν τις ανάγκες της Ουκρανίας και την βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας», είπε η Φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία να πρέπει να ενταχθεί στα αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της στον πόλεμό της κατά της ρωσικής εισβολής.

  «Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας στην συμβουλευτική διαδικασία επί της βιομηχανικής Στρατηγικής», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

  «Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας σε ορισμένα από τα αμυντικά μας προγράμματα, με την σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αυτή είναι αναγκαία».

  Διαβάστε επίσης:

  Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ

  Σκέρτσος για την επιστολική ψήφο: Ιστορική στιγμή για την Ελληνική Δημοκρατία

  Ευρωεκλογές με ένα ψηφοδέλτιο και επιστολική ψήφο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ΣΧΟΛΙΑ